Baptistų bažnyčia

6. IŠVADA: NAUJOJO TESTAMENTO BAŽNYČIOS DOKTRINOS SVARBA
 

Ar yra įmanoma atpažinti Jėzaus Kristaus bažnyčias? Taip! Naujojo Testamento bažnyčios yra vietinės ir matomos pakrikštytų tikinčiųjų asamblėjos, turinčios Jėzaus Kristaus autoritetą, įgalintos Kristaus Dvasia, skelbiančios Kristaus Evangeliją, vykdančios Kristaus įsakus ir mokančios Kristaus doktriną, visos jos buvo išsaugotos per Kristaus bažnyčias, išlaikiusias nepertraukiamą grandinę nuo pat Kristaus laikų.

Naujojo Testamento bažnyčios turi išskirtinį Jėzaus Kristaus autoritetą tam, kad vykdytų Didįjį Pavedimą ir du Viešpaties įsakus – krikštą bei Viešpaties Vakarienę. Per tūkstančius metų jos išliko ištikimos bei atsidavusios šiam pavedimui ir pašaukimui.

Dvidešimtajame amžiuje daugelis Baptistų pradėjo tapatinti save su Protestantais. Viena Baptistų grupė tvirtina esanti „didžiausia pasaulyje Protestantų denominacija”. Tikri baptistai nėra nei Protestantai, nei denominacija – bet nepriklausomos, vietinės, autonominės Naujojo Testamento bažnyčios. Baptistai, laikantys save Protestantais, ne tik ignoruoja dviejų tūkstančių metų senumo bažnyčios liudijimą, bet ir atsižada savo biblinio paveldo.

Neįmanoma aiškiai suprasti Šventosios Dvasios darbo bei tarnystės, neturint teisingo Naujojo Testamento bažnyčios doktrinos suvokimo. Taip pat neįmanoma teisingai suprasti Naujojo Testamento bažnyčios doktrinos, neturint teisingo supratimo apie Šventosios Dvasios darbą ir tarnystę.

Jėzaus Kristaus bažnyčios išsaugojo biblinį Evangelijos aiškumą bei tyrumą, išgelbėjimo viltį ir amžiną saugumą, bažnyčios tikėjimo praktikavimą ir doktriną – visa, ką Kristus įsakė. Visuotinės bažnyčios doktrina kelia sumaištį ir neteisingą supratimą dėl Evangelijos bei amžinojo saugumo. Naujojo Testamento bažnyčios doktrina apsaugo nuo ekumenizmo, kuris vis sparčiau plis ir suklaidins daugelį šiomis paskutinėmis dienomis. Visuotinės bažnyčios doktrina remia bei skatina ekumenizmą.

Didelis atlygis laukia tų, kurie ištikimai tarnauja Viešpačiui per Naujojo Testamento bažnyčią. Tikras ir realus krikščioniškas bendravimas, dvasinis augimas bei biblinis mokymas yra sutinkamas ir patenkinamas tik vietinėje Naujojo Testamento bažnyčioje.

Garbė Dievui už Viešpaties Jėzaus Kristaus bažnyčias!

„Aš labai apsidžiaugiau, kai atvykę broliai paliudijo apie tavo tiesą, kaip tu vaikščioji tiesoje. Neturiu didesnio džiaugsmo, kaip girdėti, jog mano vaikai gyvena tiesoje” (3 Jono 3-4)

 

Kitas knyga: Nuostabi Kristaus nuotaka